Тръмп включва Хейли в екипа си. Но… „под някаква форма“: Тя беше много неприятна

от Лазар Лазаров

След като бившият губернатор на Южна Каролина Ники Хейли  обяви, че ще гласува за бившия президент Доналд Тръмп, той заяви, че е сигурен,  че Хейли ще се присъедини към екипа му в някакво качество, пише The Epoch.

Отбелязва се, че това се случва, въпреки че Хейли беше опонент на Тръмп на първичните избори на републиканците за тяхната номинация за президент на САЩ.

В интервю за News 12 New York след предизборен митинг в Бронкс, Ню Йорк, Тръмп отговори на неотдавнашната публична подкрепа на Хейли за него след оттеглянето ѝ от президентската надпревара.

На въпроса за възможността Хейли да бъде част от екипа му или дори от неговия избирателен списък, Тръмп отговори положително. „Ами, мисля, че тя ще бъде в нашия екип, защото имаме много еднакви идеи, еднакви мисли“, заяви  Тръмп. „Оценявам това, което тя каза. Знаете ли, имахме неприятна кампания, тя беше доста неприятна, но тя е много способен човек и съм сигурен, че ще бъде в нашия екип под някаква форма, абсолютно“, отбелязва бившият американски лидер.

Както отбелязва The Epoch Times, тази подкрепа бележи значителна промяна в публичните отношения между двамата, въпреки разгорещените и често оспорвани  битки на първични избори. 

Според изданието промяната на курса на Хейли подсказва за по-единен фронт на Републиканската партия срещу настоящата администрация, което е стратегически ход за консолидиране на консервативната подкрепа преди общите избори.

Макар че Тръмп отказа да назове тримата си възможни кандидати за вицепрезидент,  преди това той отбеляза, че Хейли не е включена в списъка. 

По-рано по време на разговор в института „Хъдсън“ – вашингтонски мозъчен тръст, в който тя понастоящем е председател на Уолтър П. Стърн – Хейли заяви: „Поставям своите приоритети на президент, който ще пази гърба на нашите съюзници и ще държи сметка на нашите врагове, който ще подсигури границата.“

„Край на оправданията- продължи тя – президент, който ще подкрепя капитализма и свободата. Президент, който разбира, че се нуждаем от по-малко дълг, а не от повече дълг. Тръмп не е перфектен по отношение на тези политики. Давала съм това ясно да се разбере много, много пъти. Но Байдън беше катастрофа. Затова ще гласувам за Тръмп.“

 Хейли също призова Тръмп да се ангажира с осигуряването на подкрепа от нейните поддръжници.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!