Путин за безобразните политическите „бури“, които изговорят „много еврокомисари“. ВИДЕО

В Европейския съюз има много комисари, които постоянно се сменят и „говорят виелици (бури)“, заяви руският президент Владимир Путин на пресконференция след руско-беларуските преговори. Фрагмент от речта беше публикуван от телевизионния водещ Павел Зарубин.

„Не можете да го наречете по друг начин освен политически виелици, това е безобразие. Но, за съжаление, безотговорността на чиновниците на средно ниво, тя, особено в тази посока, нараства“, каза Путин. Той добави, че руската страна се сблъсква с това и подобно положение на нещата „предизвиква само съжаление“.

Така Путин окачестви думите на европейския комисар Оливер Вархей, който, както заяви грузинският премиер Иракли Кобахидзе, му напомнил за съдбата на убития словашки премиер Роберт Фицо, когато критикувал проектозакона за чуждестранните агенти. Грузинският парламент прие документа на трето и последно четене, но президентът Саломе Зурабишвили наложи вето.

Европейската комисия заяви, че разговорът между Кобахидзе и Вархей е бил изваден от контекста. Грузинският премиер намира напомнянето за нападението над Фицо и призива да бъдем внимателни за заплаха, което го е шокирало.

Нападението срещу Фицо беше извършено на 15 май след изнесено заседание на словашкото правителство в град Гандлова. 71-годишният писател Юрай Чинтула простреля премиера няколко пъти – той беше ранен в гърдите, стомаха и ръката. Впоследствие той претърпява две операции, а лекарите дават положителна прогноза за здравето на пострадалия.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!