Медведев предупреди: Мирната конференция в Швейцария ще бъде „невалидна“ без Русия. Ще запомним това!

от Лазар Лазаров
Дмитрий Медведев

Резултатите от конференцията за Украйна, която швейцарските власти планират да проведат на 15-16 юни в курорта Бюргенщок, ще бъдат невалидни. Това заяви заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев публикация в социалната мрежа „X“, цитиран от ТАСС.

„САЩ и техните съюзници се опитват да активизират мъртвата „формула на мира“ от киевския психопат, загубил и последната капка легитимност, като канят на това безсмислено събиране колкото се може повече участници.“ пише той в публикация в социалната мрежа „X“.

„Очевидно  е, че резултатът от тази среща ще бъде нищожен: мирни преговори никога не се водят само с една страна в конфликта„, отбелязва политикът.

По думите му поради различни причини някои от неутралните страни трябва да откликнат на подобни покани, за да не развалят отношенията с главните участници.

„Но също така трябва да разберат, че участието в подобно отвратително събитие, независимо дали го искат или не, означава, че изоставят равнопоставеността и застават на страната на бандеровския политически режим. Независимо от добрите намерения, които биха могли да имат, в крайна сметка те ще играят по правилата, определени от неонацистите в Киев“, подчерта Медведев.

Той сравни конференцията с опита за договаряне на сепаративен мир с нацистите, направен от известния Алън Дълес и компания през 1945 г. в Берн.

„Така че неутралните страни, изкушени от обещанията на някои Западни държави да участват в „мирната конференция“, трябва да разберат, че подобни действия ще бъдат надлежно оценени от Русия и определено ще повлияят на нашите отношения в бъдеще. Ще запомним това“, предупреди Медведев.

Швейцария планира да проведе конференция за Украйна на 15-16 юни в курорта Бюргенщок. Федералният департамент (министерство) на външните работи на Швейцария съобщи по-рано, че Берн е поканил повече от 160 делегации, включително от страните от Групата на G-7, Групата на G-20 и БРИКС. Според швейцарските власти Руската федерация не е сред поканените на тази среща.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!