ВЦОМ: Рейтингът на Путин продължава да бъде рекорден. ДАННИ

от Лазар Лазаров
Владимир Путин

Повече от 80% от анкетираните руснаци се доверяват на президента на страната Владимир Путин. Това се посочва в резултатите от изследване на Всеруския център за изследване на общественото мнение (ВЦИОМ), публикувани на 17 май, предаде Известия.

„На пряк въпрос за доверието във Владимир Путин положително отговарят 81,0% от анкетираните (+0,5 процентни пункта за седмицата), а на [руския премиер] Михаил Мишустин – 63,5% (+2,3 процентни пункта за седмицата)“, съобщават социолозите.

Освен това показателят за одобрение на работата на президента се е увеличил с 0,5% през седмицата и е достигнал 78,9%. Нивата на положителна оценка за работата на министър-председателя и правителството на страната възлизат съответно на 54,9% (+2,0 процентни пункта за седмица) и 55,0% (+1,6 процентни пункта за седмица).

Изследването е проведено в продължение на шест дни, от 6 до 8 май и от 10 до 12 май, уточниха от ВЦИОМ.

На 7 май Путин официално встъпи в длъжност като президент на Руската федерация на церемонията по встъпване в длъжност. Той положи клетва в присъствието на членове на Съвета на федерацията, депутати от Държавната дума и съдии от Конституционния съд. Около 2,6 хиляди гости присъстваха на церемонията, включително участници в спецоперацията в Украйна.

Тогава държавният глава благодари на руснаците за доверието и подкрепата. Той подчерта, че е произнесъл думите на президентската клетва, обещавайки да пази Русия и да служи на нейния народ.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!