Калоян Методиев през 2007-а: Има политици, които са като кебапчии паразити – прескачат от партия в партия. Това за тях е организмът приемник

Из социалните мрежи се завъртя изрезка от вестник – публикация на изказване на бившия шеф на младежкото СДС Калоян Методиев, който в далечния 9 август 2007 година казва:
„Има политици, които са като кебапчии паразити – прескачат от партия в партия“. Днес разбираме, че по онова време в гърдите на младия Методиев, тупти вярното синьо сърце на СДС, макар вече да не е бил младежки шеф на лъвчетата с вдигнатите две пръстчета и, че той искрено се възмущава от номадството на съпартийците си. Прав е бил! Грозно е, неетично е. Отскачането от единия политически полюс в другия е меко казано нехигиенично и фалшиво. 

Каква еволюция обаче е претърпял вече зрелият Методиев не е ясно. Очевидно е изоставил или не вярва в синята идея. Но, кой го заплени в идеите на Интернационала и лявата политика на старата партия е наистина повече от любопитно. Който го може си го може! И ето, днес, 16 години по-късно той е плътно зад Корнелия Нинова в София, т.е. на второ място в листата за депутати на БСП в 25 МИР.

И тъй като тя е и водач и в Благоевград има шанс да влезе и оттам. В този случай тя има законно право да се откаже от софийското си депутатско място, ако се класира, и така ще интегрира дълбоко в червените парламентарни ескадрони един от последните ярки представители на СДС в спомените на цяла България. Това днес ще изглежда и някак естествено, защото бившият шеф на младите сини от началото на предизборната кампания заяви, че „БСП е единствената алтернатива на ГЕРБ и Борисов“. Това идва да ни убеди, че бившият младежки шеф на СДС Методиев наистина е влязъл плътно и надълбоко  в червената идея. Както се казва – с любов! Единственото неудобство в цялата работа, е че Борисов и ГЕРБ са в коалиция с бившата му партия СДС и излиза, че той като представител на листите на БСП е единствена алтернатива на бившата си партия. Но да не влизаме повече в детайли.

Да видим, какво казва все още верният на синята идея Калоян Методиев в далечната 2007-ма:

„От СДС – абсолютни червеи, само заради облаги преминаха в НДСВ и ДПС.“

Е, тук нещата загрубяват! Левите хора обаче няма да нарекат някого червей, само защото е приел тяхната идея. Ако обаче приемем, че Методиев е прав за облагите, се питаме, от кого и какви облаги е получил той, за да бъде зад Корнелия Нинова в апетитната листа на 25-МИР, където са все водачите на партиите? На този въпрос редови член на Столетницата, надали може да отговори. 

В заключение бившият младежки шеф на СДС казва:

„Това за тях е организмът приемник“.

Дано социалистите в страната и най-вече в 25-МИР да не се засегнат от това сравнение, защото трябва да си отговорят на въпроса – организъм гостоприемник ли са? Или най-добре да го питат него. Защото това и много важен въпрос! Всъщност е най-добре да питат този, който го е предложил. А това най-вероятно е Корнелия Нинова!

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!