Дайте си старите телефони, таблети и компютри на Украйна да правят дронове в къщи, зове ни Атлантическият съвет

Атлантическият съвет в България се обърна с „Призив“ към българския народ да изпратим на Украйна старите си мобилни телефони, таблети и компютри. Причината за това е, че войната била в решителната си фаза, Путин пращал всяка техника, която се движи и всеки годен мъж, който да воюва, а с частите от техниката ни, украинците щели да сглобят дронове срещу Русия. „В домовете на хиляди украинци, в малки цехове и заводи, се произвеждат дронове и различни приспособления към тях, които оказват смразяващ и смазващ ефект върху агресора на бойното поле“, допълват от Атлантическият съвет“.

Ето и цялото възвание към българския народ:  

„Призив на Атлантическия съвет на България
Войната в Украйна навлиза в решителна фаза! Путин вкарва в боя всяка техника, която се движи и всеки мъж годен да воюва, за да постигне някакъв успех, с който да принуди Украйна да преговаря и да отстъпи завладените от Русия украински територии.

Украинската армия (ВСУ) използва инженерните гении на своя народ. В домовете на хиляди украинци, в малки цехове и заводи, се произвеждат дронове и различни приспособления към тях, които оказват смразяващ и смазващ ефект върху агресора на бойното поле.

Атлантическият съвет на България (АСБ) се обръща с призив към всички свободолюбиви български граждани – изпратете на Украйна вашите стари мобилни телефони, таблети и компютри!

Частите от тях ще бъдат използвани за изработка на нови дронове, за отблъскване на нашественика. Молим, дарителите да маркират работещи/неработещи телефони и таблети. Лаптопите трябва да могат да работят и да поддържат минимум операционна система Windows 10.

Всяка наша малка помощ ще е безценна за героичния украински народ. Всеки изпратен от нас стар телефон, таблет или компютър приближават победата и мира.
Ако имате възможност, нека куриерските разходи в България да са за ваша сметка. За тези, които нямат такава възможност, разходите ще бъдат поети от членове на Атлантическия съвет в България.

С предварителна благодарност към всеки отзовал се,
Атлантически съвет на България“

Посочен е адрес, получател и телефон


Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!