Руските сили интензивно настъпват в района на Харков

В резултат на активните бойни действия в района на Харков северната група постигна значителен напредък на фронта. Според оперативната справка за 10 май 2024 г. настъплението е започнало в три часа сутринта с масирани артилерийски и ракетни удари по позициите на украинските въоръжени сили, след което щурмовите групи са започнали активно настъпление. Това пише сайтът Avia.pro.

„През деня те успяха да освободят няколко населени места, включително Стрелечия и Плетеневка. Освен това бойците са се закрепили в населени места като Красное, Огурцово, Гатище и Зеленое, където в момента се водят боеве. Взети са под контрол и стратегически точки – покрайнините на Щебляковата гора и могилата Граве-Черная, разположена на 3,5 километра от Волчанск“, пише още изданието

„По време на офанзивата голям брой военнослужещи от украинските въоръжени сили бяха пленени, което показва значителния успех на операцията“, пише медията.

Една от значимите последици от нощните военни действия беше разрушаването на моста над река Северски Донец в района на Стари Салтов. Този мост е от стратегическо значение, осигурявайки логистична подкрепа и движение на войски. Неговото унищожаване може значително да усложни ситуацията за украинските въоръжени сили в тази част на фронта, допълва изданието.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!