Руският посланик в ООН обвини Гутериш в липса на мъжество

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш не намери смелост да признае престъпленията, извършени от украинските въоръжени сили (ВСУ) срещу деца по време на украинския конфликт. Заради това и постоянният представител на Русия в организацията Василий Небензя го обвини в това по време на специалното заседание на Съвета за сигурност на ООН, пише Lenta.ru.

„Очевидно е, че Генералният секретар е взел политическо решение. Невъзможно е да не се признае – необходимо е известно мъжество, за да се произнесат обвиненията срещу ВСУ. Трудно е да се устои на откровения натиск от страна на Запада. А, Генералният секретар не е намерил такава смелост в себе си“, каза още Небензя.

По-рано, според доклад на специалния представител на генералния секретар на ООН за децата и въоръжените конфликти, руската армия беше призната за нарушител на правата на децата. На свой ред говорителят на руския президент Владимир Путин, Дмитрий Песков заяви, че руски военнослужещи са рискували живота си, за да спасят деца от обстрела на украинските въоръжени сили.

 

Източник: Lenta.ru

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!