Арбитражният съд в Москва запорира активи на най-голямата американска банка

Арбитражният съд в Москва е наложил запор върху 100% от акциите на Commerzbank и активи на JPMorgan в размер на 12,35 млн. евро по иск на Транскапиталбанк (TCB). Според наличната информация под запор са ценни книжа, парични средства и недвижимо имущество, съобщи News.ru.

Да се запорира недвижимо имущество, принадлежащо на Commerzbank AG, J. P. Morgan SE, JSC Commerzbank (Eurasia), LLC CB J. P. Morgan Bank International в рамките на сумата от 12,35 млн. евро или равностойната сума в рубли или друга чуждестранна валута, – се казва в съдебното решение.

По-рано финансовият анализатор от Русия Михаил Беляев посочи, че замразяването на активите на JPMorgan е изключително неприятен факт за САЩ, тъй като Вашингтон не е очаквал, че отговорът на Русия ще бъде толкова остър и суров. Тази кредитно – финансова организация е най-голямата в САЩ, така че решението на Руската федерация ще засегне и американската банкова система и нейната стабилност, каза експертът.

За замразяването на американските активи стана известно на 29 април. Става въпрос за иск на банка ВТБ срещу JPMorgan Chase, в резултат на който съдът наложи запор върху движимото и недвижимото имущество на кредитната организация в размер на 439,5 млн. долара.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!