Даниел Дейвис: „Няма никакъв шанс Украйна някога да успее във война срещу Русия.“ И обясни причините. ВИДЕО

Подполковникът в оставка Даниел Дейвис от армията на САЩ сподели своя военен опит. Той е участвал в „Пустинна буря“ (войната в Персийския залив (1990 – 1991) и на границата между Източна и Запада в Германия. От натрупания 20 годишен военен опит, Дейвис е категоричен: Русия не може да бъде победена:

Ето какво казва в изказването си Даниел Дейвис:

„Имам над 20 години военен опит. Участвах в голяма танкова битка в „Пустинна буря“ с Втори брониран кавалерийски полк. Служихме и на границата между Изтока и Запада в Германия, където трябваше да патрулираме срещу потенциална съветска офанзива. Така че трябваше да изучавам съветската доктрина.

Техните танкове, начинът им на водене на бой, как провеждат настъпателни и отбранителни операции на терен, много подобен на това, което се случва в Украйна в момента. В средата на 2000 г. бях и заместник-командир на брониран кавалерийски ескадрон от Първа бронирана дивизия на САЩ.

Повярвайте ми, когато ви казвам, че няма никакъв шанс Украйна някога да успее във война срещу Русия. Украйна няма път към военна победа, точка.

Няма значение дали ще дадем 60 млрд. евро, дали ще дадем още 120 млрд. евро, 200 млрд. евро, това няма да промени нищо, защото основите, върху които се изгражда бойната мощ на национално ниво, са категорично и безвъзвратно на страната на Русия.

Не можете да обърнете ситуацията, защото не можете да отмените основата. Въздушната мощ на Русия, противовъздушна отбрана, военнопромишлен потенциал, който й позволява да произвежда големи количества артилерия, боеприпаси, самите оръжия, безпилотни летателни апарати, електронна война и, най-важното, хора.

Русия има повече хора и винаги ще има повече хора. В целия Запад никога няма да могат да се сравнят с това, което се случва в Русия. Според нас да продължаваме да се надяваме, че украинската страна може да победи, ако просто дадем малко повече пари, е неразумно, защото няма да се получи по този начин.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!