Welt: Германия не иска да приема повече украински бежанци. ПРИЧИНИТЕ

от Лазар Лазаров
Украински бежанци

Административните окръзи в Германия настояват федералното правителство и Европейският съюз (ЕС) да предприемат действия за борба с високите нива на миграция. Те включват най-малкото спиране на потока от бежанци от Украйна и постоянен граничен контрол. Това пише германското издание Die Welt, предаде Известия.

„Някои области и общини  в страната са засегнати от легална и нелегална миграция. Интегрирането на всички хора вече не е възможно. Проблемите стават все по-големи“, заяви Райнхард Загер, председател на Германската областна асоциация (DLT).

„Въпреки важността на солидарността с Украйна, ние задаваме въпроса: необходимо ли е толкова много хора да идват при нас?–  подчерта той.

Само в Баден-Вюртемберг,  по думите му, има два пъти повече украински бежанци, отколкото в цяла Франция. Загер им предлага да се заселят в „защитени от атмосферни влияния жилища в безопасната западна част на Украйна“, както веднъж се изрази министърът на вътрешните работи  на Германия Нанси Феър. Той също така отбеляза, че може би Полша ще приеме повече украински бежанци, ако ЕС окаже подкрепа.

„Есенното изявление на канцлера Олаф Шолц, че държавата най-накрая ще депортира масово хора, не беше нищо повече от успокоително хапче с горчив вкус, което не подейства“, добави Загер.

От името на провинциите той призова за „последователна защита на германските граници, докато външните граници на ЕС са толкова пропускливи“. 

Известия припомня, че на 21 март членът на опозиционната фракция на Християндемократическия и Християнсоциалния съюз (ХДС/ХСС) Флориан Хан в интервю за Berliner Zeitung призова за радикални мерки срещу украинските бежанци.  Обезщетенията за безработица от Кодекса за социално осигуряване на Германия косвено нарушават усилията на Украйна в областта на отбраната, смята той.

На 15 март депутатът от германския Бундестаг от дясната партия „Алтернатива за Германия“ Михаел Кауфман повдигна въпроса за мащаба на злоупотребата със социални помощи от страна на бежанците от Украйна. Той обърна внимание на множеството съобщения в медиите за измами от страна на украинци или представящи се за тях.

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!