Сорос изсипа милиони в скандални инициативи на демократите – планирано родителство, победа на контрацептивите…

от Лазар Лазаров

Една от многото организации с нестопанска цел, управлявани от крайнолевия милиардер Джордж Сорос, е дарила десетки милиони долари на голям американски PAC (комитет за политическо действие – бел. ред.) , който финансира множество леви организации, пише American Greatness.

Както съобщава американският телевизионен канал Fox News, публикуваните в понеделник записи на Федералната избирателна комисия (FEC) разкриват, че през първото тримесечие на 2024 г. Фондът за политическа реформа е предоставил 60 млн. долара на PAC за Демокрация; впоследствие PAC за Демокрация е изпратил 21 млн. долара на демократични комитети в подкрепа на различни кандидати за Конгреса и Сената на САЩ.

21 млн. долара са били разпределени между дузина леви групи, като 8 млн. долара са разделени на две части между водещи външни групи в подкрепа на демократите от Камарата на представителите и Сената.

Освен това 2,5 млн. долара са дарени на PAC „Планирано родителство“, още 2,5 млн. долара на „РАС на Чернокожите“ и 1,8 млн. долара на „Американски мост“, фирма за проучвания на опозицията на демократите.

Други дарения включват 1 млн. долара за цветния комитет  PAC „Цвят на промяната’ (ColorOfChange) и 500 000 долара за Американците за победа на контрацепцията. Същата ColorOfChange е една от най-радикалните групи, що се отнася до за крайнолявата идея да бъде „лишена от средства полицията“.

Огромната сума от 60 млн. долара е второто по големина дарение в изборния цикъл в САЩ през 2024 г. досега, надминато само от 82,6 млн. долара, дарени от щатски супер PAC „Никога не отстъпвай“ – суперкоалиционния комитет, който подкрепи обречената президентска кампания на губернатора на щата Флорида Рон ДеСантис.

Припомня се, че 93-годишният Джордж Сорос наскоро предаде пълния контрол върху политическата си империя на сина си Алекс, а последвалите му действия се следят отблизо.

Както отбелязва American Greatness,  по-младият Сорос не показва никакви признаци за забавяне на влиянието на семейството си върху лявата политика както в Америка, така и в световен мащаб, като продължава да налива милиони в крайнолеви каузи, които подкопават сигурността на Съединените американски щати, включително групи, подкрепящи амнистията и отварянето на границите, както и подкрепа за прогресивните окръжни прокурори, които отказват да прилагат основните закони.

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

 

 

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!