Борисов, дали е притеснен от списъка Магнитски: „Това са ала-бала.“ Било съвпадение смяната на външния министър…

Не обсъждам с Главчев смени на служебни министри. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента. По думите му симпатизантите на партията в Подуяне са били бесни за назначенията от служебния кабинет. „От първия ден не съм съгласен нито с външния министър, нито с други назначения, но така е решил Главчев“, посочи той.

От първия ден аз не съм съгласен нито с външния министър, нито с много от назначенията, но така е направил Главчев. Аз поисках да бъде сменен, защото последните 9-10 месеца ГЕРБ носеше цялата отговорност за външната политика на държавата и искам това, за което сме се борили да бъде продължено„, отсече Борисов.

Абсолютно съвпадение е, че няколко часа след това Главчев е поискал смяна.

Според него ГЕРБ носили отговорността за външната политика и искали да бъде продължена доктрината.

„Призовавам колегите от ПП и ДБ и на Петков му пожелавам всичко най-хубаво, защото днес има рожден ден – още не съм му се обадил, защото нямам телефон… искам много ясно да стане, че философията на тази Конституция беше направена така, че трите партии в този блок – ГЕРБ-СДС, ДПС и ПП-ДБ да носят отговорност след като се премести тежестта за избора на служебен кабинет от президента в парламента.

Нека бъдат любезни и колегите Петков, Христо Иванов и Пеевски да не се махат и да не казват толкова лесно, че не носим отговорност от това, което сътворихме! Да, носим отговорността!“, отсече лидерът на ГЕРБ и продължи.

Помолен да коментира от ПИК, дали е притеснен от списъка Магнитски, Борисов отговори: Това са ала-бала.

Източници: Фокус, Блиц

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!