Борисов нагъна Главчев да смени спешно външния министър. Нинова му скочи: Призна си!

Бойко Борисов

Тази вечер министър-председателят Димитър Главчев инициира промени в персоналния състав на служебния кабинет. В предложението до президента Румен Радев премиерът предлага Стефан Димитров да бъде освободен като министър на външните работи и поста да заеме Даниел Митов. Като мотиви за персоналната промяна министър-председателят посочва необходимостта от навременна и отговорна координация и комуникация между членовете на кабинета, от една страна, както и със съюзниците и партньорите от друга, пише Епицентър.БГ.

По-рано лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска привечер първа оставка в служебното правителство на Димитър Главчев, като насочи гнева си към външния министър Стефан Димитров.

„Ако Главчев не смени Стефан Димитров, няма да има никаква подкрепа!“, закани се ядосано Борисов.

По информация на Епицентър. бг след тази гневна реакция на Борисов е започнало трескаво търсене на нов външен министър, което се увенчава с успех с посочването на Даниел Митов.

В нощта на удара на Иран срещу Израел Стефан Димитров бил неоткриваем, не си вдигал телефона, но пишел статуси в социалните мрежи.

Снощи Борисов подложи на остра критика служебния външен министър Стефан Димитров и похвали военния Атанас Запрянов за му участието му във форума за сигурността в Черно море.

На среща със симпатизанти на ГЕРБ в кв. „Подуене“ Борисов коментира поведението на двамата нови министри от кабинета на Главчев.

Фантастично се е представил ген. Запрянов за разлика от външния министър. В това правителство ГЕРБ носи отговорност за военния министър, а за външния – ако Главчев не го смени, няма да има никаква подкрепа! Ако иска да му чуе, ако иска да се съобрази, после ще направя така, че да се съобрази„, каза с достатъчна острота Борисов.

Три часа по-късно Главчев прие искането на партийния лидер Борисов и смени Стефан Димитров с Даниел Митов.

Веднага след това лидерът на БСП Корнелия Нинова скочи на Бойко Борисов. Причината за нейната остра реакция станха коментарите му по повод служебното правителство, които Борисов отправи по-рано днес.

Нинова попита „на кого и в какво качество на лидер на партия предлага и преговоря за кадровите назначения в служебния кабинет“. Тя поставя и под въпрос честността на предстоящите избори.

„Някой има ли още съмнения чий е този уж служебен кабинет“, пита Нинова. И допълва: „Току-що призна, че е негов“.

Цялата позиция:

Чухте ли Борисов? Директно заплаши служебния премиер Главчев, че ако не уволни външния министър „ще направя да се съобрази впоследствие“. Сега да видим дали премиерът ще изпълни нареждането. Борисов заяви още, че ГЕРБ носи отговорност само за министъра на отбраната.

Добави, че е предлагал Асен Василев и Мария Габриел да останат в служебното правителство!

На кого и в какво качество лидер на партия предлага и преговаря за кадровите назначения в служебния кабинет, който трябваше да проведе честни избори равно отдалечен от всички партии!?

Някой има ли още съмнения чий е този уж служебен кабинет?

Току- що Борисов призна, че е негов. Редил го, договарял го е, нарежда му, заплашва…

Този човек е в основата на задкулисието и паралелната власт в България. Виновни за завръщането му са ПП-ДБ. Нека тези, които искаме да се сложи край на този модел на управление се обединим и го прекратим.

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!