Джон Болтън съветва Израел как да отговори на Иран

Израел трябва да обмисли евентуално „унищожаване на програмата за ядрени оръжия на Иран“ след атаката на Иран. Това заяви пред CNN бившият съветник по националната сигурност на Белия дом Джон Болтън.

Според него тази атака е огромен провал на политиката на сдържане на Израел и Съединените щати. Болтън добави, че отговорът на Израел към Иран трябва да бъде „много по-силен“. „Почти сигурно в този момент е, че нито една от ракетите (изстреляните от Иран) не съдържаше ядрени бойни глави, но никога не можете да кажете кога ще е следващата атака, следващият залп от балистични ракети, които може евентуално да съдържат ядрени бойни глави. Така сред многото цели, които Израел трябва да обмисли, е възможността за унищожаване на иранската програма за ядрени оръжия“, убеден е бившият съветник на Тръмп.

Болтън също изрази надежда, че американският президент Джо Байдън няма да се опита да разубеди израелския премиер Бенямин Нетаняху да го направи.

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!