ПОТВЪРДЕНО. Bloomberg: Военният отговор на Иран срещу Израел е неизбежен

от Лазар Лазаров
Кинжал

Израел неизбежно ще претърпи голяма атака от Иран или неговите съюзници през следващите дни.  Това пише агенция Bloomberg, предаде Lenta.ru.

Агенцията уточнява, че до този извод е стигнала разузнавателната общност на САЩ. Предполага се, че Техеран ще използва високоточни ракети или дронове, за да атакува военни и правителствени цели. В същото време в списъка на потенциалните цели няма граждански обекти. 

„Потенциалното нападение, при което вероятно ще бъдат използвани високоточни ракети, може да се осъществи през следващите дни, заявиха лицата, пожелали анонимност, за да обсъдят поверителни въпроси. Според един от тях въпросът е по-скоро кога, а не дали, въз основа на оценки на американското и израелското разузнаване“, се казва в  материала на агенцията.

На 1 април израелските военновъздушни сили удариха сграда до иранското посолство в сирийската столица Дамаск. В резултат на това сградата на иранското консулство е разрушена и генералите Мохамад Реза Захеди и Мохамад Хади Хаджи Рахими са елиминирани. Иранският президент Ебрахим Раиси по-късно обеща незабавен отговор на удара.

Критично припомня, че по-рано беше съобщено, че Израел подготвя удар по ирански ядрени централи, ако бъде изправен пред атака като отмъщение за смъртта на високопоставен командир в Техеран миналата седмица. Отбелязва се, че целенасочено нападение срещу един от обектите може да доведе до безпрецедентна ескалация на конфликта в Близкия изток.

Преди това беше съобщено, че Израел смята, че иранският отговор ще дойде едва след края на мюсюлманския празник Курбан байрам, който приключва на 12 април. Атаката на режима на аятоласите ще бъде насочена към военни или стратегически обекти, а не към граждански обекти.

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!