Губернаторът на Мурманска област в Русия е бил наръган в стомаха

В четвъртък, 4 април, е бил извършен опит за убийство на губернатора на руската арктическа област Мурманск Андрей Чибис. Вечерта, след среща с местните жители в Апатити, той е бил ранен от мъж в областта на стомаха, съобщава Известия, позовавайки се на регионалната пресслужба.

Мъжът е нападнал губернатора Андрей Чибис, когато той излизал от среща в градския дворец на културата на местния град Апатити, южно от северното пристанище Мурманск, предава ТАСС.

„Извършено е въоръжено нападение срещу губернатора. Наръган е с нож в корема. Нападателят е задържан. Губернаторът беше спешно хоспитализиран, по време на хоспитализацията той беше в съзнание“, допълват от пресслужбата.

След операцията положението на губернатора се оценява като тежко и той се намира в реанимацията, заявил главният лекар на болницата, в която Чибис е бил опериран, допълва ТАСС. Няма опасност за живота му, твърдят лекарите.

Задържаният за нападението Александър Биданов е местен жител на 43 г. , посочва агенцията, домът му е обискиран.

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!