Пазар върху влакови релси в Тайланд. ВИДЕО

Адриана Русенова, гост-автор

от Лазар Лазаров

Тайланд е известен не само с добрата си кухня, но и с интересните пазари. Има нощни пазари, пазар във водата, както и на влаковите релси. Такъв определено не бяхме виждали. От двете страни на релсите са подредени сергии с различни продукти. А два пъти на ден през тях преминава влак. Да, точно така! Някои от масите са снабдени с метална конструкция и колела, за да се прибират, но други продукти остават на релсите и влакът минава над тях. Пазарът се нарича Маеклонг, както и гарата наблизо, която също е атракция.

На пазара можете да намерите плодове, риба и морски деликатеси, месо, като в повечето случаи се транжира направо пред вас. И не, няма хладилни камери, в които да се съхранява. Но затова пък се изкупува изключително бързо и няма време да се развали. Цените са ниски, а продуктите пресни.

Защо се е наложило това съчетание между влак и пазар, ще разберете от видеото на Професия турист.

Когато влакът се задава, той издава силен звук и се движи бавно. Хем да успеят хората да приберат стоката си, хем преминаващите през пазара да се дръпнат от релсите. Наблъскваме се един до друг, а влакът преминава буквално на сантиметри от нас. Няма мърдане. Ние сме на самите релси. А след влака, за броени секунди пазарът връща предишния си облик.

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!