Сигнал за евакуация предизвика задръстване в тунел „Ечемишка“

от Лазар Лазаров

Oколо 11 часа днес се задействаха евакуационните и оповестителни системи на тунел „Ечемишка“. Това доведе до образуване на огромно задръстване по магистрала „Хемус“. След като е извърши проверка, МВР е установи, че няма инцидент или повреда в съоръжението.

На видеа, разпространени в социалните мрежи, се чува, как запис на глас за възникнала опасност призовава шофьорите да се евакуират от тунела. 

От МВР съобщават пред Нова, че са получили сигнал и са направили проверка, но информация за инцидент на мястото не е открита.  Имало сигнали за възможен проблем с тунелното съоръжение, но не е установен такъв, добавят от полицията.

В съоръжението се е образувала голяма опашка от автомобили, а „Пътна полиция“ регулира движението.

През декември 2021 г. 40 метра бетон в тунел „Ечемишка“ се срутиха при ремонта му. Това стана и причина пускането му в експлоатация да се забави.

Включването на сигнал за евакуация в тунел „Ечемишка“ се случва в момент, в който бе тествана и системата за ранно предупреждение и оповестяване на локално ниво.

Източник: Dnes.dir.bg

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!