Небензя: Киев може да се сражава само оръжие на НАТО, друго няма

„Украйна вече може да се сражава само с оръжие, доставено от страните от НАТО. На практика няма друго. А светилото на европейската дипломация, г-н Борел, заяви днес, че ЕС обмисля да превърне Европейския фонд за мир във фонд за отбрана на Украйна. Бихме посъветвали г-н Борел, както сме го правили и преди, да не се ограничава с половинчати мерки и временни решения, а незабавно да преименува Европейския фонд за мир в Европейски фонд за война.“ Това заяви постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя на Съвета за сигурност, пише сайта Vesti.

„Украйна не разполага със собствени оръжия, но все още има украинци, които са впрегнати за клане в рамките на така наречената „контраофанзива на ВСУ“, която украинците не наричат другояче освен „месомелачка в Запорожие“, добави дипломатът.

„Мобилизационният резерв на киевския режим все още не е изчерпан, макар че се приближава към това, но – и това е изключително тъжно – местата в украинските гробища вече недостигат. И това е много печално“, каза той.

Западните страни са загубили напълно представа за реалността и умишлено провокират пряк конфликт между ядрени сили, заяви още руският постоянен представител в ООН Василий Небензя.

„САЩ и техните съюзници вече са предоставили на Украйна оръжия за около 55 милиарда долара, докато тази година събраните от ООН средства за хора в нужда са едва 20% от тази сума. Когато стане въпрос за Сирия, Йемен и африканските страни Западът или няма пари или дава прекалено малко“, заяви Небензя.

Дипломатът добави, че за западните страни по-важното е купуването на оръжия и обогатяването на техните военни индустрии.

 

Източник: Vesti

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!