Илън Мъск каза, коя е най-голямата слабост на Западната цивилизация

от Лазар Лазаров

Съвременната Запада цивилизация е изключително съпричастна в сравнение с мощта, която притежава. Няма друга държава като САЩ, която да помага на падналите си врагове. Това заявява американският предприемач и мултимилиардер Илън Мъск в публикация в социалната мрежа „X“ в отговор на пост на британския историк Джонатан Шепърд.

Шепърд твърди, че съществуват много паразитни стратегии, които използват емпатията на човека срещу него самия. „Понякога те се превръщат в цели политически/идеологически движения, в които емпатията на населението се превръща във вектор на атака, който безскрупулните могат да използват за печалба“, добавя той.

„Съвременната Западна цивилизация има изключителна емпатия в сравнение със своята мощ. Това вероятно е и най-голямата ѝ слабост„, пише Мъск в коментар към публикацията на Шепърд.

Според него с ядрената бомба Америка е могла да покори всяка държава на Земята с лекота. „Хитлер и Сталин със сигурност биха го направили“, отбелязва той.

„Вместо това Америка помогна за възстановяването на Германия и Япония!“ – подчертава предприемачът.

„Няма исторически прецедент, в който държава с толкова голяма мощ да помага на победените си врагове, а не да ги унищожава“, отбелязва той.

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!