Wall Stree Journal разкри ужасното състояние не ВСУ

от Лазар Лазаров
Зеленски

Украинската армия има нужда от нови войски. Това пише на американският вестник Wall Street Journal (WSJ), предава Известия.

„Разбитата“ украинска армия се нуждае от повече войници, десетки хиляди бойци са ранени и много от тях вече не са в състояние да се бият. Останалите са изтощени, а артилерийските снаряди са в недостиг, тъй като доставките от САЩ се забавят „, се казва в материала на WSJ.

Отбелязва се, че не по-малко важна е възрастта на войниците на фронта, много от които са над 40 години, което затруднява тяхното възстановяване.

Според изданието някои украинци, които са отишли на фронта като доброволци в началото на специалната операция, са имали само 20 дни отпуск за две години.

Въпреки това проектозаконът, целящ разширяване на наборната военна служба, буксува във Върховната рада след месеци дебати. Съгласно законопроекта възрастта за постъпване на военна служба ще бъде намалена от 27 на 25 години, войниците ще могат да напускат армията след тригодишна служба и ще бъдат въведени наказания за лицата, които избягват военна служба. Въпреки това Радата, изправена пред факта, че значителна част от населението не иска да се бие, се бори да одобри промените в закона, пише WSJ.

„Върховната рада на Украйна в момента не може да приеме новия законопроект за мобилизацията, тъй като намаляването на наборната възраст до 25 години е „непопулярно решение“, коментира депутатът от Върховната рада Фьодор Вениславски пред изданието.

WSJ съобщава, че причините за изчерпването на човешките ресурси и намаляването на желанието на украинците да се присъединят към армията се крият в неуспеха на контранастъплението през миналата година, което доведе до загубата на десетки хиляди войници и отслаби увереността на населението, че територията може да бъде отвоювана.

Вестникът съобщава също, че Киев „продължава да изпраща насила мъже на фронта“. Вербовчиците често изграждат контролно-пропускателни пунктове по улиците и спират мъжете. В интернет се разпространяват видеоклипове, показващи как млади мъже от различни украински градове бягат от военните.

На 25 март членът на международното обществено движение „Другата Украйна“, кандидатът на икономическите науки Александър Дудчак заяви в разговор с „Известия“, че украинците са загубили вяра в победата в конфликта с Руската федерация.

Известия припомня, че на 22 март, руският постоянен представител в ООН Василий Небензя заяви, че Украйна неизбежно се движи към военно поражение в конфликта, въпреки финансовата и политическата помощ, оказана й от Запада. Той посочи, че режимът в Киев не може да устои на успешното настъпление на руската армия.

Критично припомня, че на 21 март американският журналист Сиймор Хърш заяви, че разузнавателната общност на САЩ знае, че Украйна практически няма шанс да спечели, но информираните хора от администрацията на президента на Съединените щати Джо Байдън отхвърлят всякакво придвижване към мирните преговори.

Преди това На 13 март главнокомандващият на украинската армия Олександър Сирски определи ситуацията на фронта като трудна и предупреди за риска от руско настъпление.

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

 

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!