Самолети на САЩ тръгнали към Русия, но се натъкнали на МиГ-31. И дотам

Изтребител МиГ-31 не позволил на група самолети на ВВС на САЩ да наруши държавната граница на Руската федерация над Баренцово море, съобщи руското министерство на отбраната, пише news.ru. Според ведомството целите са били засечени от системите за контрол на въздушното пространство. Екипажът на МиГ-31 ги идентифицира като стратегически бомбардировачи B-1B.

За разпознаване на въздушна цел и предотвратяване на нарушение на държавната граница на Руската федерация, изтребител МиГ-31 от дежурните сили за ПВО беше вдигнат във въздуха. Екипажът на руския изтребител е идентифицирал въздушната цел като двойка стратегически бомбардировачи B-1B на ВВС на САЩ , каза департаментът.

Министерството на отбраната добави, че веднага щом МиГ-31 се приближи до американските бомбардировачи, те коригираха курса на полета, като се отдалечиха и след това обърнаха от руската граница. След това изтребителят се върна на родното си летище. Няма нарушение на държавната граница.

По-рано Министерството на отбраната съобщи, че американски дрон RQ-4B Global Hawk се приближил към руската граница в Черно море. Тогава руският изтребител Су-27 бил вдигнат в небето.

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!