Най-голямата ВЕЦ в Украйна спря работа

от Лазар Лазаров

Днепърската водноелектрическа централа спря работа поради щети, получени в резултат на експлозии и пожар. Tова  съобщawa директорът на „Укрхидроенерго „Игор Сирота по украинския телевизионен канал Rada, предава News.ru.

По думите му щетите са много големи. Той се затруднява да посочи сроковете за възстановяване на водноелектрическата централа.

„Днес станцията не работи. <…> Дори не можем да стигнем до всички места, за да ги инспектираме. <…> Днес е трудно да се каже колко време ще отнеме възстановяването“, отбелязва Сирота.

Той добавя, че до края на деня експерти ще изчислят размера на щетите и времето за възстановяване. По думите му пожарът на гарата е локализиран, а на места остава задимяване.

Укрхидроенерго съобщи по-рано, че водноелектрическата централа Днепър, разположена в района на Запорожие, е била обстрелвана. Чуват се експлозии и започва пожар. На място работят Спешна помощ и енергетици. Ситуацията, според компанията, е под контрол.

News.ru. припомня, че, че по-рано беше съобщено, че в резултат на експлозии са пострадали енергийни съоръжения в Одеска и Днепропетровска област. Въведени са аварийни прекъсвания на електрозахранването в районите.

Уважаеми читатели на КритичноБГ, призоваваме Ви да помогнете с дарение за сайта, за да можем да продължим неговата кауза.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!