И другият Кличко се изправи срещу Зеленски

Владимир Кличко

Владимир Кличко, брат на Виталий Кличко, кмет на Киев оспори оставането на президента на Украйна Владимир Зееленски на поста и непровеждането на президентски избори пред немското издание Фокус.

„Не ни трябват само F-16 и „Таурус“, трябва ни повече“, казва пред медията Владимир Кличко, който се укрива в Германия. Той обяснява още на западната общественост, че Зеленски може да бъде заменен точно както генерал Залужний и от това няма да се случи нищо страшно.

Ако по време на война можеш да смениш главнокомандващия на въоръжените сили, същото важи и за президента, нали?“ – чуди се боксьорът. Кличко отбеляза, че съжалява, че генерал Залужний е бил уволнен и назначен за посланик във Великобритания.

Боксьорът припомня и конфликта между брат му и Зеленски, като вторият през двете години по време на войната така и не е посетил кабинета на кмета.

Президентът е този, който има проблеми с кмета на столицата, а не обратното„, изтъква той.

Кличко също така отбеляза, че изборите в Украйна не могат да бъдат отлагани. „Но решението за провеждането им остава, разбира се, на президента„, заключва той. КритичноБГ припомня, че неговият брат, кметът на Киев Виталий Кличко, също изрази мнение, че смята уволнението на началника на Залужний за грешка „

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!