Стрелба и бой в метрото в Ню Йорк. Пътниците на земята. СНИМКИ

от Лазар Лазаров

Разтърсващи кадри запечатват жесток сблъсък между двама мъже във вагон на метрото в Бруклин, Ню Йорк, и паниката сред пътниците, след като единият от участниците в боя е прострелян в час пик в четвъртък, предава The New York Post. Видеотo е заснетo от пътник в претъпкания влак. Чуват се поне четири изстрела, докато той спира на метростанция „А/С Хойт-Шермерхорн“.

Полицията съобщава, че 36-годишният подстрекател към боя е бил прострелян със собствения му пистолет. Преди стрелбата двамата непознати се борят няколко минути, докато другите пътници във влака ги молят да спрат,  отбелязвайки, че във влака има деца.

На видеото, до което The New York Post получава достъп, се вижда как 36-годишният мъж, облечен с черен суичър и жълта бейзболна шапка крещи в лицето на другия мъж: „Ще те пребия!“

Подстрекателят отправял обиди към расата на другия мъж и го псувал.

32-годишният мъж, облечен с жълта риза и черно сако, се опитвал да пренебрегне безмилостните заплахи, но в крайна сметка скочил от мястото си в задната част на вагона и вдига юмрук, след като бива руган в продължение на близо две минути.

Тогава агресорът изкрещява: „Да го направим!

Седящите в близост пътници, които се опитвали в началото да не обръщат внимание на агресивните изблици, също станали от местата си и се отдалечили от мъжете. Двамата се бият с юмруци, докато пътниците ги молят да спрат, пише The New York Post.

Тук има бебета!“ – чува се как жена ги моли да спрат.

Дожкато двамата мъже се бият, се намесва млада жена, която удря 36-годишния агресор, което го кара веднага да насочи гнева си към нея. Същият започва да крещи срещу нея, че го е намушкала с нож в гърба. 

„Не съм направила нищо“, отговоря младата жена. След това 36-годишният хвърля якето си на седалката и бавно започна да рови из джобовете, докато крещи на жената. След няколко секунди той вади пистолет, зарежда го и се нахвърля върху 32-годишния мъж. Препълненият вагон избухва в писъци и пътниците се втурват към противоположната страна на вагона, като някои от тях лягат на земята.

Останалата част от схватката не е заснета, но се чуват поне четири отделни изстрела, точно когато влакът навлиза в станцията на улица „А/С Хойт-Шермерхорн“, където се намира 30-и участък на нюйоркската полиция.

От полицията съобщават, че 32-годишният, който се е изправил срещу крещящия мъж,  е успял да измъкне пистолета по време на битката и да го използва срещу нападателя си.

Нападателят е откаран по спешност в болница в Бруклин в критично състояние и е подложен на операция.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

 

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!