Готви ли се бойкот на Тръмп, ако спечели изборите в САЩ?

от Лазар Лазаров
Доналд Тръмп

Проучване на Rasmussen установява, че мнозинството от гласоподавателите на Демократическата партия са против удостоверяването на изборите през 2024 г., ако кандидатът на Републиканската партия Доналд Тръмп победи в тях, съобщава Modernity.

Според проучването, ако Тръмп спечели изборите през ноември, а към този момент е трудно да се заложи срещу това, 57% от гласоподавателите на демократите ще се противопоставят на удостоверяването на резултата, а близо две трети от гласоподавателите, които се определят като „либерални“, ще се противопоставят на самия резултата.

„Някои демократи в Конгреса заявяват, че ако Тръмп спечели тазгодишните избори, те ще гласуват против удостоверяването на изборните резултати поради ролята на Тръмп в бунтовете на 6 януари 2021 г. в Капитолията. Подкрепяте ли или се противопоставяте на отказа на Демократите да признаят изборните резултати, ако Тръмп спечели?“, гласи един от въпросите на анкетата.

Мнозинството от избирателите на Демократическата партия заявяват, че ще подкрепят този ход.

Невероятно е, че в същото проучване само 24% от избирателите на Демократическата партия са заявили, че републиканците е трябвало да се противопоставят на резултатите от изборите през 2020 г., ако са смятали, че те са фалшиви, отбелязва Modernity.

Може би по-красноречивото разкритие обаче е, че като цяло само 35 на сто от всички избиратели биха подкрепили противопоставянето на удостоверяването на победата на Тръмп. 

Проучването установява също, че сред тези избиратели, които силно подкрепят Байдън, близо три четвърти не са съгласни с решението на Върховния съд да попречи на щатите да отстранят Тръмп от президентските избори.

С други думи, привържениците на Байдън искат да видят опонента си отстранен пo противоконституционен начин от изборите, пояснява Modernity.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!