Ватикана за призива на папата – Украйна да развее бялото знаме – нямал предвид онова, което значи

Папа Франциск, говорейки за „бялото знаме“ на Украйна , имаше предвид само желанието за справедлив свят. Това съобщи на 9 март пред портала Vatican News ръководителят на пресслужбата на Светия престол Матео Бруни.

Според него папата е използвал термина „бяло знаме“, за да обозначи символа на примирието, което се постига в мирните преговори. КритичноБГ публикува новина по темата, която може да прочетете: ТУК

Папата дава да се разбере, че преговорите никога не означават капитулация“, добави Бруни.

Той заключи, че понтификът се надява да разреши украинския конфликт с дипломатически средства.

На 9 март телевизионната и радиокомпания RSI показа откъси от интервю с папата, което ще бъде публикувано изцяло на 20 март. В него той отговори на редица въпроси за въоръжените конфликти в света.

Така папата отбеляза, че той е по-силен, „който мисли за хората, който има смелостта да вдигне бялото знаме и да започне преговори“. В същото време той подчерта, че губещата страна в конфликта в Украйна трябва да признае това и да се съгласи да преговаря.

Папата привлече вниманието и към страните, които желаят да посредничат за мирно уреждане на Украйна, например Турция .

На 8 март турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че Анкара е готова да улесни мирните преговори между Украйна и Русия за разрешаване на конфликта. Той припомни ролята на Турция в сключването на споразумението за Черноморската инициатива за зърно, което успя да предотврати продоволствена криза в много страни по света.

Източник: Известия

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!