Дискотеки и барове фалират масово в Англия. Кризата помита всичко

Сохо, Лондон

Великобритания е заплашена да остане без нощен живот до 2030 г., ако затварянето на клубове и дискотеки продължи със същите темпове. Преди дни най-голямата верига за клубове в Европа обяви, че ще затвори 17 свои обекта на Острова, защото се сблъсква с непрекъснат отлив на клиенти и с растящи разходи за издръжка.

Неин представител каза, че дори в студентските градове през седмицата нямат никакви посетители. На практика работят само в петък и събота вечер, което е твърде недостатъчно, за да продължат заведенията да съществуват. В подобно положение са и много други нощни клубове, пише NOVA.

На 4 март, КритичноБГ ви информира, че половината общини в Обединеното кралство може да обявят банкрут през настоящата година. Големи градове като Бирмингам вече го направиха.

Затворени заведения и празни улици. Така с днешна дата изглеждат улиците в малките английски градчета. Браншът отчита, че на всеки 2 дни един бар фалира.

„В Обединеното кралство е вече много скъпо да имаш заведение. През последните години разходите скочиха заради поскъпването на енергията и в резултат на това, за съжаление, за много бизнеси тази сфера вече не е рентабилна. Те са принудени да прехвърлят голяма част от разходите си върху клиентите, като увеличават цените.

Но това е нож с две остриета, защото тогава мястото започва да се струва твърде скъпо на хората и те вече не го посещават. Това прави тези бизнеси нежизнеспособни. Нещо друго, свързано с разходите независисещо от правителствената политика, е икономическата криза в Обединеното кралство. Цените по цял свят се повишиха, но тук имаме наистина висока инфлация, която не спадна много през последната година”, коментира диджеят Карл Томас.

Заради високите цени в заведенията младите хора търсят други начини на забавление. Те не само имат по-малко пари за харчене, но и пият по-малко. Проучване показа, че 39% от англичаните между 18 и 24-годишна възраст въобще не близват алкохол и не проявяват интерес към места, в които той се предлага.

Пандемията и затварянето у дома ускориха един нов процес за социализиране. Доведоха до това все повече хора да свикнат да общуват чрез технологии, а не лице в лице. Вече имаме цяло поколение от хора, навършили 18 години, които просто не познават друг начин на общуване. Това, в крайна сметка, означава и по-малко посетители в места като нощни клубове. Мисля, че технологиите са основен фактор за отлива от тях”, посочва диджеят.

Новите поколения искат и повече изживявания, отколкото просто пиене. Затова експерти предупреждават, че ще оцелеят само тези нощни заведения, които успеят да предложат нещо наистина вълнуващо и различно.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!