Тъй като всичко ни е тайно, руснаците си менкат снимки на българските БТР-и за Украйна в Телеграм. ГАЛЕРИЯ

Обещаните БТР-и от България за Украйна, които още не са стигнали, цъфнаха в постове на руснаци в Телеграм. Подобна операция би трябвало да не е достояние на цялото общество. Все пак говорим за военна техника. Но, ако ние не разполагаме у нас с фотосесии, как приготвяме машините да отпътуват за Киев, то в Русия това не е така. 

КритичноБГ обръща внмание обаче, че тук не става дума за разузнавателен доклад на руското военно министерство. Не, галериите цъфтят в публикации в социалната мрежа Телеграм. 

Ето, какво пише в Телеграм калнала Swodki:

„Старите съветски ЗИЛ-ове, САУ /самоходни оръдия/ „Гвоздика“ и БРДМ (БТР-и, бел. ред.) се извеждат от консервация в България, за да бъдат изпратени в Украйна.

Не е известно в какво състояние са те.

Това, което се знае, е, че от БТР-ите е демонтирано цялото въоръжение. Според българските власти това ще помогне на киевския режим да победи. И така Украйна се върна във времената на далечната 2022 г., когато страните от бившия Варшавски договор отписаха на Киев целия си парк от стара съветска техника. България малко закъсня по този въпрос.“

КритичноБГ обръща внимание, че няма как да бъде доказано, че снимките са непременно от България (или поне не всички, защото на първата снимка на ЗИЛ-а се вижда регистрационния номер на автомобила). Но по порутените и нестопанисвани сгради на военните бази, които се виждат по фотографиите, можеем да сме почти сигурни, че са снимани у нас.

Проверихме, къде ги има още въпросните снимки. Освен в Телеграм вече ги има и в мрежата Х /бивш Туитър/

Толкова по темата за дискретността и тайната в армията ни.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!