Хейли развя бялото знаме. Тръмп вече е без конкуренция!

от Лазар Лазаров

Бившият губернатор на щата Южна Каролина и посланик на САЩ  в ООН Ники Хейли сложи край на дългосрочното предизвикателство, което беше отправила срещу кандидата за президент на Републиканската партия Доналд Тръмп, като гарантира, че бившият президент ще бъде кандидат за държавен глава на републиканците в реванша с президента на страната от Демократическата партия Джо Байдън на изборите през ноември, пише Ройтерс.

Хейли съобщава това в реч в Чарлстън ден след „Супервторника“,  когато Тръмп постигна солидна победа срещу нея  в 14 от 15  републикански щата.

„Дойде моментът да прекратя кампанията си“, заявява Хейли, като добавя, че  не съжалява за това.

Тя отбелязва, че е вероятно Тръмп да бъде кандидатът на републиканците, но не го подкрепя. „Сега зависи от Доналд Тръмп дали ще спечели гласовете на тези в нашата партия и извън нея“, заявява тя, като добавя: “ И се надявам да го направи.“

Въз основа на опита си във външната политика в ООН, Хейли подчертава, че е важно да продължи глобалното лидерство на САЩ. По време на кампанията си тя изразява позицията, че Съединените щати трябва да помагат на Украйна да се защитава срещу руската агресия –  позиция, която противоречи на тази на Доналд Тръмп.

Няма индикации, че Тръмп ще смекчи посланието си. „Той ще продължи да се акцентира върху важните въпроси: имиграция, икономика, външна политика“, посочва  говорителят на кампанията на Тръмп, Каролин Ливит.

Ройтерс отбелязва, че Ники Хейли е продължила в надпреварата по-дълго от всеки друг републикански съперник на Тръмп, но никога не е представлявала сериозна заплаха за бившия президент, чиято желязна хватка върху основата на Републиканската партия остава здрава въпреки множеството криминални обвинения срещу него. 

Критично припомня, че наскоро Върховният съд на САЩ отсъди  единодушно в полза на Доналд Тръмп в оспорването му срещу опита на щата Колорадо да го изхвърли от първичните избори през 2024 г.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!