Кличко нападна Зеленски. Довел хората до отчаяние с „огромна грешка“

Кметът на Киев Виталий Кличко в интервю за италианския вестник la Repubblica нарече оставката на главнокомандващия Въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни много сериозна грешка на президента на Украйна Владимир Зеленски.

Според него украинският лидер е бил длъжен да обясни причината за решението, заради което мнозина в страната „почувстваха объркване и отчаяние“.

Кличко подчерта, че отстраненият генерал е с най-висок рейтинг на популярност в Украйна. Кметът на Киев обясни, че нито един мирен план няма да сработи, ако фронтовата линия не може да бъде задържана.

Премахването му беше огромна грешка. Трябва да се обединим около хората, които се радват на най-голяма подкрепа, като Залужни, който има най-висок рейтинг в анкетите “, добави Виталий Кличко.

Кметът на украинската столица заяви още, че Киев трябва да постигне единство на всички сили и граждани, а обществото трябва да се прегрупира, тъй като някои политици „поставят амбициите си над интересите на държавата“, без да каже за кого намеква – Зеленски или друг.

В същото време през последните седмици Кличко често обвиняваше Зеленски, че тласка страната към „авторитаризъм“.

По-рано ръководителят на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна Кирил Буданов одобри решението на Зеленски да подаде оставка на Залужни и отхвърли информацията за лични разногласия, възникнали между тях.

Източник: News.ru

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!