ИСТОРИЧЕСКО: Върховният съд на САЩ застана на страната на Тръмп ЕДИНОДУШНО! УДАР ПО ДЕМОКРАТИТЕ!

от Лазар Лазаров

Върховният съд на САЩ застана единодушно на страната на бившия президент и настоящ кандидат за такъв Доналд Тръмп в оспорването му срещу опита на щата Колорадо да го изхвърли от първичните избори през 2024 г. съобщава Fox News.

Върховният съд се произнесе в полза на аргументите на Тръмп по делото, което ще повлияе на  няколко други щата да премахнат вероятния кандидат на Републиканската партия от съответните изборни бюлетини.

Съдът разгледа за първи път значението и обхвата на член 3 от 14-та поправка от Конституцията на САЩ, който забранява на бивши длъжностни лица, които са „участвали в бунт“, отново да заемат публични длъжности. П рез 2024 г. са подадени жалби за отстраняване на Тръмп от изборите в над 30 щата.

„Стигаме до заключението, че щатите могат да дисквалифицират лица, които заемат или се опитват да заемат държавни длъжности. Но щатите нямат правомощия съгласно Конституцията да прилагат раздел 3 по отношение на федералните служби, особено на президентството“, постановява Съдът.

Това означава, че очакванията на демократите, че задочно Тръмп ще бъде дисквалифициран от изборите няма как да се случат, напомня КритичноБГ

 

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!