Вучич за изпращането на Западни войски в Украйна: Ще се случи!

от Лазар Лазаров

Сръбският президент Александър Вучич изрази мнение, че при сегашните условия Западните страни не могат да изключат възможността да изпратят свои войски в зоната на бойните действия в Украйна, предава News.ru.

По думите на сръбския лидер човек трябва да се подготви за много трудни ситуации.

„Когато за първи път се спомена за западни танкове в Украйна, мнозина казаха, че това никога няма да се случи, но се случи. Споменаха се западни самолети, мнозина казаха, че това никога няма да се случи, но се случи. Сега се говори за Западни войски в Украйна. Някои казват, че това няма да се случи, [но] ще се случи“, заявява политикът, цитиран от ТАСС.

Той добавя, че Сърбия трябва да намери най-доброто решение в ситуация, в която положението навсякъде се влошава. Вучич призовава сръбските граждани да се обединят за защита на страната, както и да окажат помощ на сърбите в Косово.

News ru. припомня, че по-рано френският президент Еманюел Макрон заяви, че след време не може да се изключи изпращането на западни войски в Украйна. По думите му такава възможност е била обсъждана на конференция в Париж, но присъстващите не са стигнали до консенсус.

Ако военните на ЕС и НАТО бъдат изпратени на територията на Украйна, реакцията на Русия ще последва незабавно, посочва военният кореспондент Евгений Поддубни. Така той коментира думите на словашкия премиер Роберт Фицо, който заяви, че подобни решения се обсъждат на ниво двустранни споразумения.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!