БРУТАЛНО! Нинова в НС доказа, че Германия ни връща мигранти – убийци, изнасилвачи и…

Корнелия Нинова

Председателят на парламентарната група на БСП Корнелия Нинова обяви от трибуната на Народното събрание, че от Мюнхен към България са репатрирани с малък чартър 23-ма мигранти. Шестима от тях са осъдени „наред с други неща за убийство, непредумишлено убийство, тежка телесна повреда, сексуални престъпления, отежняващи грабежи, пране на пари“, пише ЕпицентърБГ.

Лидерът на БСП се позова на документ на Баварската държавна служба за убежище и регистриране, а справка на „Дневник“ показа, че става дума за прессъобщение на сайта на институцията. Преводът на Нинова от немски на български изглежда да е коректен.

Беше и е важно за Държавната служба по убежища и репатриране по всяко време да дава приоритет на връщащите се престъпници, които трябва да напуснат страната, подчерта Аксел Щрьолайн, президент на Баварската държавна служба за убежище и регистриране“, цитира Нинова още от прессъобщението, публикувано на 8 февруари.

Нинова използва съобщението, за да атакува управляващите за договорените условия за присъединяване на България към Шенген и попита дали е ставало дума за това, „че ще се предпочитат“ престъпници. Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел отговори: „Информацията ще бъде проверена, но реферира към Министерството на вътрешните работи“.

По-късно лидерът на БСП даде и изявления пред медиите в парламента по темата. Показа и на тях документа от Баварската държавна служба по убежищата и репатрациите.

„Престъпници, убийци, изнасилвачи и перачи на пари са изпращани от Европа в България“, бе изводът на Корнелия Нинова. Тя посочи, че в официалния баварски документ пише, че на 8 февруари 2024 г. от летището в Мюнхен за София за излетели и пристигнали 21 души.

„Сред репатрираните бяха шестима души, които бяха осъдени за убийство, непредумишлено убийство, нанасяне на тежка телесна повреда, сексуални престъпления, грабежи и пране на пари“, цитира Нинова абзац от документа.

И тегли чертата, атакувайки управляващите: „Срещу половинчатия и почти никакъв Шенген са поели ангажимент България да се превърне в център на престъпници!“

„Изникват много въпроси – къде в България се намират сега тези хора, защото те би трябвало да са в затвора, щом Германия твърди, че са осъдени. Вероятно се разхождат измежду нас по българските улици. Никой не дава смислен отговор, Денков отрича и казва, че всявам страхове“, продължи Корнелия Нинова.

Тя попита как така външният министър Мария Габриел и председателят на въшната комисия в парламента Бойко Борисов не знаят за такова нещо. Според нея Борисов „го играе на възмутен“, но той знаел за това и е разчитал истината да не се разкрие.

„Случващото се е изключително опасно. Нещата тръгнаха от Австрия, а ето че и Германия се присъединява към връщането на мигранти и то какви… Те няма да ни върнат лекари и инженери, а ни връщат убийци, изнасилвачи и перачи на пари“, продължи лидерът на социалистите.

Според нея нито премиерът Денков, нито Мария Габриел да дали някакъв смислен отговор, когато по-рано е повдигнала въпроса в пленарната зала. Чула единствено „общи приказки за Дъблинското споразумение“.

„Тези самолети кацат в пълна мистерия и тайна, свалят ги зад някакви паравани тези хора… Искаме истината и това да спре, България не може да бъде гето на престъпници от Афганистан и Сирия. Погубват държавата с всеки изминал ден“, каза още Корнелия Нинова пред медиите в парламента.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!