Тръмп мина тест за умствена адекватност и предизвика Байдън

Тръмп

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп премина тест за когнитивни способности и покани настоящия президент Джо Байдън да направи същото. Тръмп написа за това на 29 февруари в социалната си мрежа Truth.

„Джо Байдън трябва да направи когнитивен тест. Може би по този начин можем да разберем защо той взема толкова ужасни решения“, се казва в съобщението.

Бившият президент каза още, че е преминал два такива теста с „отлични оценки“. Освен това Тръмп посочи, че всеки, който иска да ръководи страната, трябва да се подложи на такова тестване.

По-рано, на 26 февруари, Fox News съобщи, че Конгресът на САЩ ще внесе резолюция за отстраняване на Байдън от власт. Това предложение беше внесено от члена на Републиканската партия в Камарата на представителите на САЩ Кен Бък. Според него основната причина за това решение е неотдавнашният доклад на специалния прокурор Робърт Хър, в който държавният глава е характеризиран като „възрастен човек с лоша памет“. Бък отбеляза, че документът, представен от прокурора, отразява „това, на което много американци са били свидетели от дълго време“.

Преди това, на 20 февруари, CNN съобщи за подобен план на Байдън срещу Тръмп. Изяснено е, че американският лидер е поискал от своите помощници в предизборния щаб да представят бившия президент като луд и неадекватен.

Докладът на специалния прокурор Робърт Хър за неправилното съхранение на секретни документи от действащия президент беше публикуван на 8 февруари. Беше съобщено, че Байдън не помни кога е бил вицепрезидент на Съединените щати и датата на смъртта на сина си Бо. Хър разговаря с Байдън през октомври 2023 г.

В същия ден Джо Байдън проведе пресконференция на фона на публикуването на доклада: той рязко отговори на репортерите, че „паметта му е наред“ . По време на същата среща обаче президентът обърка президентите на Мексико и Египет. Освен това ръководителят на Белия дом говори за разговор с германския канцлер Хелмут Кол през 2021 г., забравяйки, че той почина през 2017 г.

Източник: Известия

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!