Нито БТР-ите тръгнали, нито ръкавиците стигнали. Критиките му пречат. Кой е отговорен?

Говори Тодор Тагарев

Тодор Тагарев

Министърът на отбраната Тодор Тагарев прехвърли на заместниците си вината за закъснението на БТР-ите за Украйна, пише ЕпицентърБГ, позовавайки се на негово участие в бТВ.

БТР-ите още са в София.

Допускам, че има закъснение при доставянето на техника в Украйна. Има много технически и юридически въпроси, които трябва да се решат.

Това обясни Тагарев в сутрешния блок на БТВ, който отхвърли от себе си отговорността за неизпълнението решението на парламента. Тагарев изтъкна, че той не контролира този „технически процес“, защото не било негова работа.

На въпрос на БТВ: Къде с БТР-ите?, Тагарев невъзмутимо отговори: В София.

Българската помощ за Украйна е на стойност 47 млн. лв., допълни военният министър.

„Казали сме на Украйна, че можем да дадем ръкавици“, обясни Тагарев.

Въпрос на БТВ: Достигнаха ли до войниците?

Министър Тагарев: Чувам, че не са заминали.

Въпреки тоталната излагация на България по отношение на Украйна министърът на отбраната заяви:

„Критиките срещу мен пречат на това да се прати помощ. Тези перманентни атаки от всички посоки не ми позволяват да си върша работата“.

И нападна лидера на ГЕРБ „По някаква причина политиците си мислят, че ако нещо гърми и лети, то военният министър е виновен. Експедирането на техника не е лесен процес, отговори той на критиките на Бойко Борисов.

„Категорично няма да пращаме войници, не се обсъжда този въпрос у нас. Позицията ни е ясна, повтори Тагарев това, кооте вече казаха премиерът и лидерите на политическите сили в некоалицията..

Тагарев обясни в отговор на въпрос, че не е бил част от правителствената делегация в Киев, защото в същото време е бил на форума в Париж. „Бяха по едно и също време. Беше предвидено аз да пътувам в Киев, след това дойде покана от президента Макрон към премиера Денков, взехме решение аз да отида в Париж вместо него. Срещата в Париж беше на много високо ниво – 8 делегации, петима президента, 17 премиери“, обясни той.

Източник: ЕпицентърБГ

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!