Фицо е категоричен, кой ще провокира Трета световна война

По думите му, това не е Русия

Русия не е заинтересована от започване на Трета световна война. Това съобщи министър-председателят на Словакия Роберт Фицо на 25 февруари.

Кой има интерес от трета световна война? Наистина ли мислите, че Русия е заинтересована от Трета световна война? Не мисля така“, написа той във Facebook.

Фицо каза, че влизането на Украйна в НАТО ще провокира избухването на Трета световна война.

Украйна, Русия и Европа имат нужда от мир. Украйна и Русия се нуждаят от гаранции за сигурност, предоставени от най-силните играчи на международната сцена“, отбеляза той.

Министър-председателят призова Европейския съюз (ЕС) да излезе с план за мирно уреждане, тъй като сегашната стратегия на Запада за ситуацията в Украйна не е дала резултат.

На 14 февруари генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че Северноатлантическият алианс не вижда непосредствена заплаха за страните членки от Русия.

В същото време той отбеляза, че НАТО продължава внимателно да следи ситуацията по границите на страните от алианса с Русия.

Унгарският външен министър Петер Сиярто заяви на 13 февруари, че Руската федерация не представлява заплаха за нито една от страните от Северноатлантическия алианс. Според ръководителя на унгарското външно министерство Руската федерация не представлява заплаха за сигурността на никоя от страните от НАТО.

Западът редовно всява истерия сред гражданите на своите страни, предупреждавайки за уж възможна предстояща война с Русия, пише Известия.

Западноевропейски медии и експерти се позовават на успехите на руската армия в Украйна и пророкуват, че в бъдеще страната ще „тръгне да завладее целия свят“. Руският президент Владимир Путин обаче многократно е заявявал, че няма нищо подобно в плановете на страната, но тя е готова за всякакви атаки от НАТО.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!