Известна модна дизайнерка изхвърли кралския си орден в боклука, отвратена, че е британка

от Лазар Лазаров

Модната дизайнерка, създала тениската с надпис „Избери любовта“, е изхвърлила своето Звание на носител на Ордена на Британската империя в кошчето за боклук заради отговора на Великобритания на конфликта в Газа, съобщава британското издание The Telegraph

Във видео, споделено в социалните мрежи, Катрин Хамнет излиза от дома си, облечена с тениска с надпис „Отвратена съм от това да съм британка“, преди да изхвърли наградата си в кошче за боклук. 

„Отвратена съм да бъда британка заради нашата роля в геноцида в Газа“, заявява 76-годишната жена в краткия клип, споделен в нейния профил в социалната мрежа Инстаграм.

„Това е моят Орден. Мястото му е в кофата за боклук, със Сунак и Стармър “, добавя тя.

Хамнет също така призова последователите си да „намерят своя народен представител и да му кажат, че никога повече няма да гласуват за него, ако не подкрепи окончателно прекратяване на огъня в Газа“.

Дизайнерката е известна с политическите си изявления. През 1984 г. тя се е снимала с Маргарет Тачър на Даунинг стрийт, облечена в тениска с надпис „58% не искат Першинг“ в знак на протест срещу ядрените ракети, пише The Telegraph.

Тя също е изпратила модели по модния подиум, облечени в тениски с надпис: „Спрете войната. Блеър Вън” в знак на протест срещу войната в Ирак, по времето, когато Тони Блеър бе бил министър-председател на Великобритания.

Други лозунги на тениски по нейн дизайн включват: „Направете търговията справедлива“, „Спасете бъдещето“ и „Жени срещу войните“.

Вероятно е най-известна с дизайна на тениските с лозунг „Избери любовта“, създадени като част от кампания в помощ на бежанците, отбелязва британското издание.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!