Таков: Започваме консултации за приемане на доклада за референдум за запазването на Паметника на Съветската армия

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Още от днес (вчера бел.ред.) започваме консултации с останалите политически групи в Столичния общински съвет за приемане на доклада за местен референдум за запазването на Паметника на Съветската армия на неговото място в Княжеската градина. Това съобщи председателят на БСП – София и на групата на социалистите в СОС Иван Таков след края на вчерашната сесия на Столичния общински съвет.

На брифинг заедно с общинските съветници Пламен Данаилов от „Има такъв народ“ и Деян Николов от „Възраждане“ той припомни, че докладът е внесен преди повече от два месеца в Столичния общински съвет.

„Тогава го подписахме ние и групата на „Възраждане“ в цялост. Сега към нас се присъединяват и колегите от „Има такъв народ“, които винаги са отстоявали референдумите като демократичен инструмент за решаване на важни въпроси в града, коментира Иван Таков.

Радвам се, че най-накрая разумът в Столичния общински съвет надделя и започваме да работим. Нашият доклад за референдум за Паметника на Съветската армия ще бъде първият тест за кмета и за останалите политически групи в СОС за това дали наистина искат да чуят мнението на гражданите“.

Иван Таков добави също, че решението на българския съд за скоростното транжиране на монумента в Княжеската градина в средата на декември миналата година е съвсем ясно: „Демонтажът е незаконен, затова и изпълнението беше спряно. Сега трябва да чуем мнението на гражданите чрез местен референдум. А след това да видим кой е издал заповедта за нарязването на Паметника на Съветската армия и каква отговорност за унищожаването на държавна собственост на стойност над 20 милиона лева ще бъде понесена„.

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!