Русия обяви американски сенатор за терорист. СНИМКА

от Лазар Лазаров
Конгресът на САЩ, законодателен орган на правителството

Росфинмониторинг (Федералната служба за финансов мониторинг на Руската федерация бел.ред.) е добавил в списъка на терористи и екстремисти американския сенатор Линдзи Греам, съобщава сайтът на службата, цитиран от ТАСС.

ТАСС припомня, че, известен с антируската си позиция, сенатор Греъм многократно е призовавал Русия да бъде добавена към американския списък на страните, които спонсорират тероризма. Той предлага и различни варианти за затягане на санкциите срещу Руската федерация.

От руската информационна агенция припомнят, че през май 2023 г. украинската страна публикува видео, което показва как  на среща с украинския президент Владимир Зеленски Греъм заявява, че смъртта на руснаци по време на конфликта в Украйна е „най-добрата инвестиция“ на Вашингтон.

Линдзи Греъм

Говорителят на руския президент Дмитрий Песков нарече тези думи „позор за Съединените щати“, а говорителят на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че подобна теза за убийството на руснаци „отдавна е утвърдена в САЩ“.

Освен това Ройтерс, която разследва пълния запис на срещата, съобщи, че изявленията на американския сенатор може да са извадени от контекста. Руското външно министерство нарече тези изявления нелепи и срамни оправдания.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!