Reuters: Volkswagen и Renault може да се обединят в отчаян опит да оцелеят срещу…

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Най-големите производители на автомобили в Европа, включително Renault и Volkswagen, може да обединят усилията си в борбата срещу китайските конкуренти и американската компания Tesla, съобщава агенция Ройтерс.

Според изданието, заедно те планират да неутрализират „ЕКЗИСТЕНЦИАЛНАТА ЗАПЛАХА“, която представляват чуждестранни компании. Предполага се, че концерните ще произвеждат евтини електрически коли.

Източници на агенцията отбелязват, че ръководителите на европейски предприятия обсъждат няколко различни варианта за сътрудничество.

По-специално те могат да обединят усилията си за разработване на нови електрически автомобили или да създадат СЪВМЕСТНО предприятие извън Европейския съюз. Очаква се окончателно решение по този въпрос да бъде взето през следващите месеци.

Причината за обединяването на усилията беше не само конкуренцията от Китай и Tesla, но и въвеждането на нов закон от Европейския парламент.

Става въпрос за затягане на регулациите за въглеродните емисии, което ще принуди европейските компании да произвеждат повече електрически автомобили.

В противен случай само Volkswagen е изправен пред глоба от 2 милиарда евро.

Милиардерът Илон Мъск по-рано каза, че Китай скоро може да завладее световния пазар на електрически превозни средства. Според него именно в Китай са разположени най-конкурентните предприятия. Той подчерта, че Китай трябва да бъде сдържан.

Редизайнът на Tesla Модел 3

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!