15 арабски мигранти убиха момче от бой в Германия. Но ще има ли наказание?

от Лазар Лазаров

16-годишният тийнейджър Филип С., който е влязъл в германските националните новини, след като е бил пребит до състояние на кома от банда младежи в скейтпарк (парк за каране на скейтборд, бел.ред.) в Майнерцхаген, Германия е загубил живота си, след като медицинският персонал е изключил животоподдържащите му системи, пише RMX News.

Не е ясно какво е предизвикало фаталния побой на 30 януари в скейтпарка, но се твърди, че Филип С. се е намесил, за да прекрати схватката, когато е бил ударен с множество юмруци, а след като е паднал на земята, е понесъл и допълнителни ритници в главата.

Братът на Филип Вилхелм С. е разказал пред германския вестник Bild: „Свидетел по-късно ми каза, че група от 15 души от арабски произход са влезли в спор с трима от руските и украински приятели на брат ми. Често се твърди, че тези клики враждуват помежду си.“

„Филип се е намесил, за да прекъсне боя. Арабските младежи  са го ударили първо в лицето. Твърди се, че когато бил на земята, са продължили да го ритат. Опасявам се, че побойниците ще останат ненаказани, защото се предполага, че всички са непълнолетни”, споделя още братът.

След девет дни жертвата е изключена от животоподдържащите системи, тъй като според лекарите е изпаднала във вегетативно състояние.  Според резултатите от аутопсията тийнейджърът, чието семейство е от Казахстан, е получил масивен мозъчен кръвоизлив, който е причината за смъртта. Старшият прокурор д-р Герхард Паули уточнява, че „става дума за вид аневризма (патологично разширение на кръвоносен съд  бел.ред.), която се е спукала вследствие на удар или падане“.

Bild съобщава, че са идентифицирани някои от извършителите на деянието. Те продължавали да посещават училище. Ако нападателите на Филип наистина са непълнолетни, тяхната самоличност никога няма да бъде разкрита и е малко вероятно някой от тях да лежи  в затвора.

Съобщава се, че след като тълпата е пребила жертвата си, тя е избягала от мястото на престъплението. Филип е транспортиран до спешното отделение, където лекар го реанимира, но пораженията вече са нанесени и момчето е било в мозъчна смърт.

Братът на жертвата споделя, че Филип е погребан в Казахстан, а трима от техните братя и сестри и днес живеят там.

Експертът по тормоз Карстен Щал коментира пред Bild: „Това, от което се опасявах в продължение на години, се е случило с Филип. Младите хора стават все по-агресивни и ще има все повече подобни инциденти“.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!