Разкриха коварен план, как мислят да отстранят Тръмп, ако стане президент

от Лазар Лазаров

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Американския сенатор Джей Ди Ванс разкри, че в допълнителния законопроект за националната сигурност има „скрита“ клауза, която според него може да бъде основание за импийчмънт на Доналд Тръмп, ако бъде избран отново за президент по-късно тази година, пише Fox News.

Ванс е изпратил бележка до законодателите на Републиканската партия, в която се подчертава, че законопроектът, който ще изпрати милиарди долари в Украйна, гарантира предоставянето на финансиране  за страната до септември 2025 г. Тръмп обаче обеща да прекрати войната в Украйна в рамките на 24 часа след встъпването си в длъжност, което също означава да доведе до автоматично прекратяване на финансирането.

В бележката на Ванс се твърди, че допълнителното предложение „представлява опит на външнополитическата върхушка/дълбоката държава да попречи на президента Тръмп да провежда желаната от него политика, а ако той все пак го направи, да осигури основания за импийчмънт и подкопаване на неговата администрация„, поради което Ванс призовава републиканците да блокират приемането му.

В понеделник сенаторът Ранд Пол от окръг Колумбия, заяви, че подкрепя бележката на Ванс, като изтъкна, че демократите се „подготвят“ за евентуална победа на Тръмп на президентските избори.

„Те блокират чуждестранна помощ, която ще върже ръцете дори на следващия президент“, посочва Пол в интервю за Fox News Digital, като добавя: „Затова смятам, че това е ужасна идея. Но също така, ако следващият президент се опита да води различна политика, може да видите как демократите отново ще започнат импийчмънт.“

„Смятам, че ще се опитат да го подложат на импийчмънт още преди да е встъпил в длъжност, а точно това е целта“, подчертава той.

Сенаторът Томи Табервил от окръг Ала заяви, че разпоредбата в текста на предложението е „опит за неприемливо връзване на ръцете на президента Тръмп през следващия му мандат чрез осигуряване на финансиране за Украйна за няколко години“.  Според него,  разпоредбата в законопроекта „ще го (Тръмп бел.ред. ) принуди да изпраща пари и да харчи пари за Украйна“.

 

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!