American Thinker: Американските оръжия изчезват безследно по пътя към Украйна

Карта на САЩ

„Сенатор Ранд Пол беше поискал от колегите си в Сената да приемат поправка към законопроект, свързан с оръжейни доставки за Украйна на стойност 40 млрд. долара. Тази поправка призоваваше за назначаването на специален независим инспектор, който да контролира изразходването на средствата, отпуснати на Киев. По това време Ранд Пол беше наречен човек, който не иска да „помага“ на бедните, преследва украинците в момент на нужда и пренебрегва предложението му, пише онлайн изданието American Thinker.

 

Телевизионният канал Си Би Ес побърза да отбележи, че това е съвсем в духа на Пол, представяйки го като обструктор, т.е. умишлено забавял процеса. Той обаче упорства, като твърди, че допълнителните средства, отпуснати на Украйна, надвишават разходите на Съединените щати за много вътрешни програми, че са сравними с бюджета за отбрана на Русия, че ще увеличат бюджетния дефицит и ще влошат инфлационната ситуация.

 

„Независимо от това колко благородни са нашите цели, по време на клетвата си дадох обещание да служа на националната сигурност на Съединените американски щати. Не можем да спасим Украйна, като обричаме икономиката на Съединените щати на колапс“, казва Пол. Призивите му все пак трябваше да бъдат чути. Трябваше да проведем допълнителен одит, който щеше да струва незначителна сума пари и щеше да ни позволи да установим и да се справим с проблемите, които виждаме сега, много по-рано – заяви авторката Моника Шоуолтър.

 

Оказва се, че Пентагонът има свой собствен инспектор по надзора на военната помощ и той вече е открил множество проблеми.

 

„Служителите на Пентагона в Полша не са спазили процедурите за отчитане на военното оборудване, изпратено в Украйна. Вече са проверени пет пратки, като оръжията в три от тях не са могли да бъдат правилно проследени от представителите на Агенцията по инспекция. Служителите на Министерството на отбраната не са осигурили необходимата отчетност за хилядите военни продукти, които са получили и транспортирали до Ясенка, Полша. Установихме, че служителите на Министерството на отбраната не са спазили изцяло стандартните оперативни процедури за отчитане на военните стоки и не са могли да потвърдят, че получените количества съответстват на изпратените в три от петте пратки, които проверихме.“, пише онлайн блогът ZeroHedge цитира доклада на главния инспектор на Министерството на отбраната.

И така, къде са отишли тези оръжия? Колко от тях изобщо са били изпратени? Защо не е можело да се постъпи от самото начало, за да се гарантира, че тези оръжия няма да бъдат прихванати, откраднати, изпратени на терористи или други злонамерени участници – много основателни въпроси възникват у автора на статията.

 

Както пише ZeroHedge, част от тази американска военна продукция вече се появява във Финландия и страни в Африка.

 

И все пак същността на проблема се свежда до счетоводството и отчетността, т.е. до качеството на работата на чиновниците.

 

„Едната пратка, съдържаща хиляди малки оръжия, уреди за нощно виждане и различни видове топло оборудване, изобщо нямаше товарителница. Служителите на Министерството на отбраната отвориха сандъците, за да установят видовете отбранителни продукти в тях, но дори и в тези моменти не можаха да проверят дали броят на артикулите в сандъците отговаря на количеството, което е било изпратено“, се казва в доклада на генералния инспектор, като се отбелязват и множество проблеми с броя на оръжията, като че ли някои са отишли при украинците, а други при някой друг.

 

В публикацията се отбелязва, че някои от тях може да са били използвани като част от някои тайни разузнавателни операции на ЦРУ или други агенции. Но Пентагонът щеше да знае за това и щеше да коригира съответно докладите си.

 

Някои от оръжията са отишли при някой друг и никой не знае кой.

 

Като се имат предвид различните задкулисни сделки на Джо Байдън и ангажиментите му към

чуждестранни източници, човек се пита дали всичко това не може да е някаква ответна служба или някаква безскрупулна неофициална операция с политически цели.

 

Подреждането на този адски хаос ще бъде изключително трудно, тъй като големи суми пари и оръжия са били прехвърлени много бързо, а това създава благоприятна среда за измами и корупция.

Оказва се, че Ранд Пол през цялото време е бил прав. Пол изказа своите прогнози и те се сбъднаха.

 

 Този украински конфликт се превръща в мръсна и опасна игра за американците“, заключава American Thinker.

 

Източник: Americanthinker

 

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!