Макрон се уплаши. Няма да ходи в Украйна. Бизнесът му също

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Френският президент Еманюел Макрон реши да отложи посещението си в Украйна поради съображения за сигурност. Това съобщи Challenges, цитиран от Известия.

„Френският президент няма да пътува до Украйна на 13 и 14 февруари, както беше планирано. Елисейският дворец оправдава това забавяне по-специално със съображения за сигурност“, пише списанието.

Изданието посочва, че представители на Съюза на френските предприемачи (Medef) също са отменили планираното си посещение в Киев.

Както уточнява списанието, Макрон също така иска да засили подкрепата за страната, преди да пътува до Украйна с помощта на нов пакет помощ от Франция и други европейски страни.

Редица украински дипломати в Париж, след като научиха за отлагането на визитата, „паднаха от столовете си“, се отбелязва в материала.

Новата дата на пътуването все още не е известна, допълва изданието.

По-рано, на 17 януари, френският лидер обяви нови доставки на оръжие за украинската страна и обяви намерението си да ги координира по време на посещение в Киев през февруари. Париж се готви да достави на властите в Киев 40 ракети SCALP и „стотици бомби“, отбеляза той. Макрон каза още, че Франция и Украйна планират да подпишат споразумение за гаранции за сигурност през следващите няколко седмици .

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!