Фермерите излязоха на протест и в Кипър

от Лазар Лазаров

Кипърските фермери излязоха по улиците, за да протестират, подобно на фермерите в много европейски страни, съобщи CyprusMail.

Протестите „не са каприз на част от населението, нито случайно събитие“, се казва в резолюция на земеделските организации, която те връчиха на председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. „Това е форма на реакция, изблик на онеправдана класа хора, които, макар и в отчаяние, в същото време са приканени да поемат тежестта на асиметричните европейски политики, които ги водят неизбежно до финансов крах“, пояснява изявлението.

Във вчерашния протест земеделците достигнаха до представителството на Европейската комисия и до президентския дворец в столицата Никозия с около 70 трактора и други машини.

Протестиращите недоволстват от екологичните изисквания, които според тях увеличават себестойността на производството и намаляват приходите им.

Нелоялната според тях конкуренция  от вносните продукти от трети страни, произведени без строгите изисквания на производството в ЕС, е друг проблем, който кипърските земеделци изтъкват, като мотив за протеста.

Източник: CyprusMail, БТА

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!