Американското строителство пред нови драми

от Лазар Лазаров

Според източниците на информация за строителството, строителната индустрия в САЩ продължава да изпитва остър недостиг на квалифицирани работници, което затруднява сектора да задоволи нарастващото търсене на строителни проекти, пише Metal Miner.

Сред многобройните занаятчийски позиции, които се нуждаят от попълване, са позициите за оператори на тежко оборудване, дърводелци, зидари, електротехници и водопроводчици. Повечето участници в отрасъла очакват, че търсенето на тези позиции ще продължи да бъде високо и ще изисква между 300 000 и 546 000 допълнителни назначения годишно в допълнение към редовните данни за заетостта.

По-специално, секторът продължава да се затруднява с намирането на по-млади хора, които да заемат тези роли. „Голямата оставка“, намаляващият брой потенциални нови служители и неблагоприятните условия на труд са само някои от причините за тези трудности.

Разбира се, тази липса на квалифицирани строителни работници засяга индустрията по много начини. Например проектите може да струват повече и да отнемат повече време за завършване.

Силното търсене на внос от страна на Китай в началото на 2024 г. накара мнозина да се запитат (и да се обезпокоят) дали тази новина е сигнал за процъфтяваща китайска икономика или точно обратното. Дори обаче китайската икономика или секторът на недвижимите имоти да не се представят на висота, това не влияе на строителството в САЩ?

Според източници на информация за строителството, има няколко начина, по които трудностите в сектора на недвижимите имоти в Китай могат да повлияят на американските строителни проекти. Например, ако китайските строителни предприемачи продължат да се затрудняват с довършването на проекти, това може да доведе до спад на пазара на строителни материали и машини. Това, на свой ред, би могло да се отрази на американските производители и доставчици. Освен това, ако китайското търсене на метали спадне значително поради проблемите със строителството на вътрешни имоти, световното търсене на няколко основни метала, особено на стомана и алуминий, може да намалее. Това би довело до по-високи цени за САЩ и всяка друга държава, която се снабдява с тези метали от Китай.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!