Кирил Петков си каза, кои министри са му мили. „Рибарите са приоритет“…

„Да се правят смени на министри за чисто политически цели не е целесъобразно, заяви във Варна съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

Формацията му оставала на позицията, че при ротацията идния месец Николай Денков трябва да стане вицепремиер, Асен Василев да остане министър на финансите, а Мария Габриел да не съвместява премиерската длъжност с тази на министър на външните работи:

Минимално брой смени ще даде по-голямо спокойствие на обществото ни. Вярваме, че премиерската позиция е достатъчно трудна и не трябва да се съвместява с други министерства„, пише БНР.

Според него, ако има министри, които не са си свършили работата и не са си изпълнили програмата, трябва да бъдат ревизирани. При вземането на решения за смени в кабинета трябва да се имат предвид и оценките на браншовите организации, коментира Петков, допъълва БНТ.

Петков заяви още, че правителството започвало сериозна антиинфлационна политика. Текат преговори с мобилните оператори как реално да се намалят цените. По думите му, хората трябвало да усетят, че кабинетът работи за намаляване на цените в потребителската кошница и до края на годината се надява инфлацията да стигне до най-ниски нива в рамките на Европейския съюз.

По темата за вятърните паркове в морето, Кирил Петков коментира, че подобни инсталации не трябва да са в ущърб на гражданите на Варна и черноморските общини.

„Ако има такива инсталации, за да диверсифицираме електропроизводството в България, то те трябва да са на места, които няма да засегнат туризма и местните общини“, посочи Петков.

И допълни, че рибарите винаги са били приоритет за тях и трябва да се направи така, че поминъкът им да не бъде застрашен.

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!