Илон Мъск отвърна на нападките

от Лазар Лазаров

Малко след частното си посещение в нацисткия концентрационен лагер Аушвиц-Биркенау Илон Мъск засили войната си срещу „уоук“ движението (културата на „пробуждането“ в САЩ, бел.ред.), като заяви, че политиката за наемане на работа, ориентирана към многообразието, е „фундаментално анти-семитска“ и дискриминационнa, съобщава Politico.

Технологичният милиардер говори на конференция на Европейската еврейска асоциация (EJA) в полския град Краков на фона на нарастващите критики, че неговата социална медийна платформа – X, бивша Twitter – е позволила разпространението на необуздана реч на омразата.

Докато пътуването му до Полша му позволи да отвърне на обвиненията в антисемитизъм, той се възползва и от възможността да насочи огъня си срещу едни от любимите си противници: „Многообразието, равенството и приобщаването“.

„Винаги се пазете от всяко име, което звучи като излязло от книга на Джордж Оруел. Това никога не е добър знак“, заявява Мъск на американския десен коментатор Бен Шапиро, който се присъедини към него на сцената. „Разбира се, многообразието, равнопоставеността и приобщаването звучат хубаво, но това, което в действителност означава, е дискриминация въз основа на раса, пол, сексуална ориентация и е против достойнството, поради което смятам, че в основата си е антисемитско.“

„Мисля, че трябва да върнем … фокуса върху заслугите и няма значение дали сте мъж, жена, от каква раса сте, какви убеждения имате, важното е колко добър сте в работата си или какви са уменията ви“, заяви още Мъск.

ЛГБТК+ лобисти в Англия настояват в училищата да спрат да наричат децата „момчета и момичета

Последвайте нашия канал в социалната мрежа Телеграм: КритичноБГ и се абонирайте за нас в YouTube: Критично с Кардамски

Други новини

© 2024 Критично.бг – Всички права запазени!. Уеб дизайн и разработка: Nigma Ltd.

error: Съдържанието е защитено!